İSTANBUL / ÇATALCA - İhsaniye İhsan Akdoğan İlkokulu

İhsaniye İhsan Akdoğan İlkokulu

İhsaniye Mahallesi/Çatalca İSTANBUL
Vizyon
Vizyon , bir kurumun gelecekte görülmek istenen şeklidir. Bir başka deyişle ‘geleceğin resmidir’. İhsaniye İhsan Akdoğan İlkokulu’nun vizyonu ; okul paydaşlarının ( yöneticilerimiz , öğretmenlerimiz ,mezunlarımız ve velilerimizin) güç birliği ile ; Bulunduğumuz yerleşim biriminde her zaman öncelikle tercih edilen , Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı , milletini seven , geleceğe emin adımlarla yürüyen genç nesiller yetiştirmektir. Sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren , gelecekte kendine güvenen , kendi başına ayakta durabilen nesiller yetiştirmektir. Avrupa Birliği normlarında , eşdeğer eğitim veren en güçlü eğitim kurumlarından biri yapmaktır.
Misyon
Bir kurumun varlık sebebi; ‘Niçin varız?’ sorusunun cevabıdır. Bir ilkokul olarak varlığımızı Türk Milli Eğitim ve öğretiminin amaçlarından almaktayız. İhsaniye İhsan Akdoğan İlkokulunun misyonu; Atatürkçü düşünce sistemini davranış sistemi haline getirmiş, çağdaş, demokratik, lider özelliklerine sahip, okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş öğrenciler yetiştirmektir. Bu bağlamda biz, öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili , yetenekli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız. Öğrencilerimize rehberlik ederek onların bilgiye nasıl ulaşacaklarının yolunu göstermektir.
Rehber Öğretmen :
Müzik Sınıfı :
Resim Sınıfı :
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Başlama=08:30 Bitiş=15:10
Kalorifer
ADSL (8 Mbit)
Lojman
6 - Okulumuzun 6 daireli bir lojmanı bulunmaktadır.Lojmanda ısınma soba ile yapılmaktadır.Yakın zamanda bina mantoloma yapılarak ısı yalıtımı sağlanmıştır.
Ulaşım
Köyümüzün ulaşım imkanları son derece gelişmiştir. Köyden 30 dakika arayla kalkan minibüsler köyümüzün Çatalca ile bağlantısını yaklaşık yarım saatlik bir sürede sağlamaktadır.Ayrıca Çatalca-Yenibosna otobüsleri ile halkın Çatalcadan İstanbul´a ulaşımı kolaylıkla sağlanmaktadır.
Okulumuz il merkezine 75 km, Çatalca ilçe merkezine 20 km uzaklıktadır.